Sárkányláng - Minden, amit a sárkányokról tudni kell!
Regisztráció
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Írd le véleményedet az Így neveld a sárkányodatról!

Speezy, a honlap kabalája

Speezy (egy fiatal szárnyas földsárkány) személyében egy pajkoskedvű kissárkányt tisztelhetünk, aki aludni és enni szeret a legjobban. Eltökélte, hogy már korán nekikezd a tanulásnak, ezért pergamenjeit mindig magánál hordja.

Ha meg akarod tekinteni, kattints ide!

Site-testvér

 
Szavazás
Melyik a kedvenc sárkányos regényed az alábbiak közül?

Eragon (Örökség-tetralógia)
Sárkányszem (Sárkánytan krónikák)
Őfelsége sárkánya (Temeraire)
Sárkánylány (Thuban öröksége)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Sárkánytudósok
Indulás: 2006-08-11
 
Hírek, frissek

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

Persol 3D-díj

Shapira  2010.09.12. 19:33

A Velencei Biennálén, azaz Velencei Filmfesztiválon az Így neveld a sárkányodat elnyerte a Persol 3D-díjat. Ez volt az első ilyen elismerés, és az animációs film mellett az Avatar is elnyerte. Jim Hoberman, az egyik legnevesebb amerikai filmkritikus, Takashi Shimizu világhírű rendező, illetve a 3D-vel foglalkozó David Zamagni alkották a zsűrit. Annak a filmnek kellett megítélniük a díjat, amely a "legszínesebb módon használja a térhatású 3D-technológiát".

A zsűri a következő beszéddel magyarázta döntését: "Az Avatar mérföldkő a filmgyártás történetében. Ez a film mind kereskedelmileg, technikailag és művészileg egyedülállót alkotott. Az Így neveld a sárkányodat pedig bemutatja, hogyan lehet kihasználni a 3D minden egyes lehetőségét. A nézőnek az az érzése, mintha tényleg repülne." Ez igazi megtiszteltetés, kevés film van, amiről ilyen odaadással nyilatkoznak - ráadásul már eleve az dícséretre méltó, hogy együtt emlegetik a szintén méltán híres Avatarral. A díjátadó tegnap, azaz tizenegyedikén volt.

Mondanom sem kell, hogy ez remek hír, és őszintén remélem, hogy ösztönzően fog hatni az animációs film készítőire, hogy mielőbb a mozikban láthassuk a folytatást.

Mi lesz Eragon sorsa?

Shapira  2010.09.08. 14:35

Az előző előtti cikkben írtam  Christopher Paolinivel készített interjúban megjelent, erősen spoileres szövegről. Most ennek egy bővebb, következtetésekkel kiegészített változatát olvashatjátok, amelyet lefordítottam az angolul kevésbé tudó látogatók számára. Ismételten figyelmeztetek mindenkit: a szöveg erősen spoileresesetlegesen az Örökség-tetralógia negyedik kötetének olvasásélményét is rombolhatja - tehát csak saját felelősségre nyomd meg azt a bizonyos Tovább-gombot.

Süsü, a sárkány - kiállítás

Shapira  2010.09.06. 16:55

Szeptember huszonhatodikáig léphetnek be a fiatalabb korúak a Süsü, a sárkányból megismert Süsü, a híres egyfejű világába. Találkozhatnak a Királyfival, a Sárkányfű-árussal, és a többi szereplővel. Kreatív mesejátékkal, kard-, sárkány-, sisak-, és figurakészítéssel és érdekes foglalkozásokkal szerezhetnek boldog órákat a gyerekek. A program Kaposvárott, a Kaposvár Plazában érhető el, a Berzsenyi utca 1-3. alatt, mégpedig egész nap. Jó szórakozást!

Hírmorzsa Paolinitől

Shapira  2010.08.25. 09:16

Christopher Paolini korábbi interjújához kapcsolódóan (amit én az alábbi cikk keretében lefordítottam) elárulta, hogy a negyedik kötetben történt egy nagyon negatív esemény, amely sok fejezetet és főszereplőnk lelki világát is befolyásolta. Ha kíváncsi vagy erre (vigyázat, erősen spoileres!), akkor a kurzoroddal jelölt ki az alábbi, rejtett szöveget, hogy olvashatóvá váljék:

SPOILER
Eragont börtönbe vetik, a karjai bilincstől véresek, és emiatt korlátozott is a mozgásban. Paolini megerősítette, hogy nem Galbatorix tömlöcébe vetették.
SPOILER VÉGE

Újabb beszélgetés Paolinivel

Shapira  2010.08.20. 12:16

A nemrégiben lezajlott a 2010-es Comic-Conon természetesen Christopher Paolini is megjelent, és mivel a szemfüles rajongók mindenhol ott őgyelegnek, készítettek vele egy komplett, több, mint harmincöt perces interjúsorozatot. Ezt a shurtugal.com fogja adagolni nekünk, részekre bontva. Most nyilvánosságra került az első részlet, melynek érdekesebb, vagy legalábbis lényegesebb kérdéseit lefordítottam az angolul nem túl jól beszélők számára.

Paolini-interjú

Shapira  2010.08.18. 10:12

Washington D.C.-ben készült egy rövidke, de fölöttébb jelentős interjú Christopher Paolinivel, az Örökség-tetralógia írójával. Aki figyelemmel követi a sorozat alakulását, és érdekli, vajon hogyan fog végződni Árnyékölő Eragon és Zafírpikkely Saphira, valamint a többi szereplő története, az kattintson a Tovább!-gombra.

Boldog születésnapot Sárkányláng!

Shapira  2010.08.11. 09:34

Kerek négy éve, 2006. augusztus tizenegyedikén hoztam létre a Sárkánylángot, így a honlap ma ünnepli a születésnapját! A négy év alatt rengeteg olyan dolog történt, ami valamiképpen befolyásolta, megváltoztatta, bővítette a site-ot, és több mint 27.000 látogató tisztelte meg a figyelmével, amiért most hálás köszönöttel tartozom. Remélem, az elkövetkezendő esztendők is ilyen izgalmasan, derűsen fognak telni a Sárkányláng háza táján. Még egyszer: boldog születésnapot!

(Ma fel fog kerülni jelentős mennyiségű friss a honlapra, az "ünnep" alkalmából, valószínűleg késő délután folyamán.)

Őfelsége összes sárkánya

Shapira  2010.08.10. 13:40

Úgy tűnik, ma Temeraire-nap van, vagy legalábbis a véletlennek köszönhetően mára jutott három, Naomi Novik könyvosrozatához kapcsolódó hír. Egy bizonyos Meg L. Getrum amatőr festő és rajzoló fogta magát, gondolt egyet, és lerajzolta az összes sárkányt, akiket megismeherhettünk a regények olvasása közben. Összesen negyvenkilenc (!) van belőlük, így hát a rajz eléggé terjengős - egy ideig biztos nézegetni fogod, ha kíváncsi vagy rá.

SciFi and Fantasy Art All His Majesty´s Dragons by Meg L. Getrum
Kattints a képre a számokhoz tartozó
nevek és a rajz nagyobb méretű megtekintéséért!

Az "Arany olvasztótégely"

Shapira  2010.08.10. 13:23

Nyilvánosságra hozták a soron következő, azaz hetedik Temeraire-könyv címét is, az előző megjelenésével egyetemben, és azt hiszem, ez alaposan feladta a leckét fordítási képességeimnek. Crucible of Gold, vagyis az "Arany olvasztótégely", esetleg tükörfordításban az "Arany olvasztótégelye". Fogalmam sincs, hogy ez a bizonyos tégely miképpen fogja befolyásolni a cselekmény menetét, így akinek van ötlete, nyugodtan ossza meg a látogatókkal a hozzászólások funkció alatt, vagy esetleg találjon ki egy találóbb fordítást!

A hatodik Temeraire

Shapira  2010.08.10. 13:12

Megjelent a népszerű Temeraire-sorozat hatodik kötete, a Tongues of Serpents! Ebben, ahogyan azt az olvasók már megszokhatták, folytathatjuk a kalandozást a napóleoni háborúk világában a sárkányok repülő armadájával. A Tongues of Serpents (nyers magyar fordításban a "Kígyók nyelve") sztorija szerint Laurence-t és Temerairet újabb kötelességek, küldetések szólítják a világ távoli pontjaiba, és feltűnik néhány lázadó szellemű katona, valamint jó pár ellenséges sárkány is. A terjedelem, Naomi Novik korábbi műveihez igazodva ismét nem túl bő: mindössze 288 oldal.

First hardcover edition cover

Elektronikus (e-book) és hangoskönyv (CD) formájában is megjelent a történet, ezek persze kicsit drágábbak, mint a normál kiadás. Egyelőre nincs hír arról, hogy mikor kerül magyarul a boltokba a könyv, de bizonyosra vehetjük, hogy ez valamikor meg fog történni - állítólag itthon is jól fogy a könyvsorozat.

Így neveld a sárkányodat CD

Shapira  2010.08.09. 19:03

Az Így neveld a sárkányodat sokat dicsért, fantasztikus zeneszámait összeállító CD megjelenési dátuma is körvonalazódni kezd, habár a pontos nap még nincs megadva. Ahogyan az lenni szokott a nagyobb költségvetésű filmeknél, a CD pár héttel vagy nappal a DVD (esetleg Blu-Ray) előtt kerül a boltokba - ez jelen esetben sincs másként, a CD november első hetében lesz megvásárolható az erre kijelölt üzletekben.

Tény, ami tény, a különböző számokat már hetek óta megvehették az érdeklődők az interneten keresztül, de a forgalmazók bizonyára úgy döntöttek, jobb, ha fizikai valójában is kézhez vehetik a vásárlók a listát. Ha az olvasgatók kíváncsisága ettől még nem lobbant fel, akkor leírom, kik azok, akik ezt a fantasztikus zenesorozatot összekomponálták: John Powell világhírű, többszörösen is elismert zeneszerző, Dominic Lewis, Michael John Mollo, James McKee Smith, Paul Mounsey, és végül John Ashton Thomas.

How To Train Your Dragon

A CD 25 zeneszámot tartalmaz, ezek közül bárki meghallgathat kb. fél percet, ha erre a linkre kattint.

Így neveld a sárkányodat DVD

Shapira  2010.08.09. 18:45

Végre-valahára érkezett egy épkézláb, említésre méltó hír a sárkányokkal kapcsolatban, de ez sajnos szomorú, vagy legalábbis bosszankodásra ad okot: az Így neveld a sárkányodat DVD megjelenési dátumát alaposan áttolták, egészen november tizenötödikére (!), ami csaknem három hónapos csúszást jelent.

Apró vigasz azonban a rajongóknak, hogy kétféle DVD-kiadás is napvilágot fog látni: egy egylemezes, egy-két pluszjelenettel felszerelt, és egy duplalemezes, extrák egész sorával teletűzdelt, így annak, aki még jobban meg akarja ismerni a vikingek és sárkányok különös világát, a döntés nem lesz nehéz.

How To Train Your Dragon [DVD]

(Ha ki akarod fejezni véleményedet a külöböző hírekkel, frissekkel kapcsolatosan, akkor ezt mától fogva könnyedén megteheted. Csupán kattints a cikk alján található linkre, és kezdődhet is a kommentelés!)

Új Eragonos könyv!

Shapira  2010.07.22. 09:48

A www.shur'tugal.com, a leghíresebb, legnagyobb tartalommal bíró Eragon rajongói honlapjának egyik szerkesztője, Michael Macauley írt egy könyvet The Inheritance Almanac (An A-to-Z Guide to the world of Eragon) címmel. Ez Christopher Paolini népszerű világával foglalkozik, vagyis bevezet a Sárkánylovasok, tündék, törpék, vardenek világába. 2010. október 26-án fog megjelenni.

A cím szabad fordításban valahogy így hangzik: "Az Örökség-tetralógia: összefoglaló könyv (Útmutató A-tól Z-ig Eragon világába)". Magyar megjelenésről egyelőre nincs semmiféle hír, és véleményem szerint nem is lesz.


Kattints a képre a könyv nagyobb méretű
borítójáért!

Új szavazás

Shapira  2010.07.12. 12:45

Új sárkányos szavazás került fel az oldalra, mert az előző már jó régóta meg volt. A kérdés így hangzott: "Melyik a kedvenc sárkányos könyved az alábbiak közül?" A lehetséges válaszok pedig ezek voltak: Sárkánytan - a nagy sárkányos könyv, Sárkánytan mindenkinek, A sárkányok természetrajza, A sárkánynevelés kézikönyve.

Több, mint százötvenen szavaztak. A nyertes a Sárkánytan - a nagy sárkányos könyv lett, a szavazók 45%-a tette rá a voksát. A dobogó második fokán A sárkánynevelés kézikönyve áll, a harmadik helyet pedig a Sárkánytan mindenkinek kaparintotta meg. Az utolsó A sárkányok természetrajza lett, bizonyára azért, mert azt kevesebben ismerik, mint a fent felsorolt könyveket.

Kattints ide a szavazás végeredményét
megjelenítő grafikonhoz!

A következő kérdés szintén a sárkányokkal foglalkozó nyomdatermékek világába vezet, ezúttal a kedvenc regényedre voksolhatsz. Az Eragon, a Sárkányszem, az Őfelsége sárkánya, és a Sárkánylány a lehetséges válaszok, remélem, most is sokan fognak szavazni.

Új sárkányos képek

Shapira  2010.07.08. 10:41

A Galériába újabb kategória került fel, mégpedig "Látogatók és rajongók művei" címmel. Idhren fntasztikus mávészi tehetséggel rendelkezik, és volt olyan kedves, hogy különböző technikák felhasználásával elkészített néhány lenyűgöző képet és humoros animációt az oldal számára, amit nagyon köszönök neki!

Íme egy kis ízelítő Idhren munkájából:

 

Smaug: tervek

Shapira  2010.07.04. 13:42

Mint tudvalevő, a híres rendező, Guillermo del Toro otthagyta a két részre bontott A hobbit-mozifilmet (a munkálatokat a szintén híres Peter Jackson vállalta el, aki A hobbit "folytatását", A Gyűrűk Urát rendezhette). J. R. R. Tolkien klasszikusának legnagyobb jelenetei azok, amikben Smaug, a hatalmas, vörös-arany sárkány is szerepel. Ez a bestia a törpök mesés kincseit őrzi, és a főszereplőknek (Zsákos Bilbóval és Szürke Gandalffal az élen, akiknek nevei ma már fogalommá lettek) az a céljuk, hogy megkaparintsák a nagy mennyiségű aranyat. Ugyan del Toro már nem részese a projektnek, de a korai munkálatokban részt vett, és beszélt is Smaugról egy kicsit:

"Azt hiszem, Smaugra vagyok a legbüszkébb a munkáim közül, amiket az előkészületeken végeztem. És persze ő vette el a legtöbb időt is. Valójában még most is dolgoznak rajta: a színpaletta már kész van, és egy kevéske a textúrából is. De maga a tervezés csaknem egy évig tartott. Szem előtt kellett tartanunk egy sárkány alapvető jellemzőit. Az elején volt egy fantasztikus ötletem Smauggal kapcsolatban, csak egy baj volt vele: a megvalósítás. Egész egyszerűen irdatlan nehéz lenne megcsinálni, bár már dolgozunk az ügyön".


Maga Tolkien így ábrázolta a gigantikus sárkányt
(katt rá a nagyobb méretért!)

Nagyon kíváncsian várják a rajongók, hogy a filmjeiben (például Hellboy - Pokolfajzatban, vagy annak folytatásában, a Hellboy II - Az aranyhadseregben) bizarr lények egész sorát felvonultató del Toro mit talált ki a sárkánnyal kapcsolatban. Egyesek szerint a titokzatos ötlet Smaug gyilkos tüzével áll kapcsolatban, mások szerint három pár végtagja lesz, megint mások pedig azt hangoztatják, hogy a rendező a sárkány drágakövekkel kirakott hasára utalt - ez azonban már tényleg csak teória.

Dragon Diary puhafedeles kiadás

Shapira  2010.07.02. 12:11

Már jó pár hónapja annak, hogy a híres Sárkánytan-sorozathoz készülő regénytrilógia, a Sárkánytan Krónikák második része, a Dragon Diary (magyarul Sárkánynapló) megjelent angolul. Tegnap, azaz július elsején puhafedeles kiadásban is napvilágra került a kötet, némi pluszfejezettel megtoldva.

Aki esetleg nem ismerné a Sárkánytan Krónikákat, annak álljon itt ez a rövidke leírás: Ernest Drake, a híres sárkánytudós sárkányiskolát alapít, ahová a két főszereplő kerül. Az első részben sikeresen megmentették a sárkányok ősi fajait, a másodikban azonban nem várt bonyodalmak történnek, ráadásul egy igazi, vérbeli sárkányfiókát kell visszajuttatniuk Afrikába...

Dragon Diary
A Dragon Diary puhafedeles kiadása

A könyv címszereplője, a Sárkánynapló már megjelent az első részben is. Az író Dugald A. Steer, akinek az eredeti Sárkánytan-könyveket is köszönhetjük, az illusztrátor pedig a rendkívül tehetséges Douglas Carrel. Arról nincs információ, hogy mikor fog megjelenni a regény magyarul, de biztosan meg fog - csak tudjuk kivárni!

Egyéb: a hírhez tartozó kisképet én magam színeztem ki, ezért kérlek szépen ne lopd el!

Dísz GPolgár oklevél

Shapira  2010.06.29. 15:57

Lintől megkaptam a Dísz GPolgár oklevelet (köszönöm szépen!), ami a Kreatív Blogger Díj mellett a másik mostanság népszerű díj a G-Portál berkeiben. Ahogyan azt az oklevél megköveteli, megajándékozok pár szerkesztőt a díjjal, mégpedig a következő kategóriákban: egyedi portál, legjobb dizájn, tartalmas portál, igazi művész, kiváló szerkesztő, kedvenc oldalam. A Sárkányláng egyébként tartalmas portál kategóriában kapott oklevelet.

A Tovább-gombra kattintva megtekintheted a szerkesztők és honlapjuk listáját!

Harry Potter: képek a sárkányról

Shapira  2010.06.29. 11:46

Nem olyan régen, az MTV Movie Awards-on már levetítették a két részre bontott Harry Potter és a Halál Ereklyéi rövidke előzetesét, most ennek a hosszabb, két és fél perces változata látott napvilágot (kattints ide a megtekintéséért!). A rengeteg látványos elemen túl újabb és jobb minőségű képeket vehetünk szemügyre a fehér, látássérült sárkányról, amely a Gringotts nevű varázslóbankban tengeti mindennapjait, és a kincseket őrzi. A három főhős az ő segítségével menekül el az őket üldöző koboldok és halálfalók elől.

Íme néhány kép a sárkányról:

hpdragon42f64.png

hpdragon20138c.png

hpdragon3fe6d8.png

hpdragon42d533.png

Kattints a nagyobb méretért!

Őfelsége sárkánya-minisorozat (?)

Shapira  2010.06.28. 13:06

Nem olvastam Naomi Novik nívós díjak egész hadával jutalmazott művét, az Őfelsége sárkányát, sem pedig annak folytatásait (amelynek összefoglaló neve Temeraire), de hallottam róla, és igencsak mesterien megírt regény (többek között Stephen King is tetszését nyilvánította ki vele kapcsolatban). Ma reggel környékén az a kósza hír kapott szárnyra s röppent fel, hogy a könyvből minisorozatot csinálnak.

Mielőtt azonban belevágnék a lecsóba, szeretném leírni, miről is szól az Őfelsége sárkánya, főleg azoknak, akik életükben nem hallottak róla. Nos a könyv maga a napóleoni háborúk idején, azaz az 1800-as évek elején játszódik, ám egy alternatív univerzumban. Ez alatt azt kell érteni, hogy néhány dolog nem úgy történik benne, ahogyan az a valóságban megesett. Például a csatákban fontos szerepet játszanak a sárkányok - legtöbbször rajtuk áll vagy bukik minden. William Laurence kapitány egy hajó elfoglalása után jut hozzá egy kínai sárkánytojáshoz. Az abból kikelő porontyot Temeraire-nek nevezi el, és csakhamar érdekes kalandokban lesz részük. Naomi Novik egyébként nem kevesebb, mint öt folytatást is írt a könyvhöz (a főszereplők eljutnak Kínába, a Közel-Keletre, és még jópár helyre), ezek közül az utolsó, a Tongues of Serpents, vagyis "Kígyók nyelve" július 13-án fog megjelenni Nagy-Britanniában.

A mindenképpen figyelemreméltó háttértörténettel rendelkető fantasy-történelmi regény egyveleg sok filmrendező fantáziáját megmozgatta, ám egyikük sem zengett olyan nagy ódákat róla, mint a világhírű Peter Jackson, A Gyűrűk Ura és a 2005-ös King Kong rendezője. Az új-zélandi filmes elmondta, hogy már megvette a megfilmesítési jogokat: "a könyvsorozat hátborzongató módon olvaszt össze két olyan műfajt, amit különösen szeretek - a fantasyt és a történelmi eposzt. Alig bírom kivárni, hogy lássam, milyen lehetett egy napóleoni csata a sárkányok repülő századaival. Én az ilyen filmekért járok moziba".

Jackson azonban később azt mondta, nem mozifilmet szeretne megalkotni, hanem egy párrészes minisorozatot. Ez egészen más megvilágításba helyezi az egész projektet, bár a rajongók remélik, hogy ezzel nem lesz oda a sorozat jóhíre. A legnevesebb filmes honlapon, az imdb-n 2011-re van kiírva a sorozat premierje.

Következő 20 cikkElőző 20 cikk

 

 

Sárkány Fanlisting
(katt!)


Navigáció

 

Főoldal

Főmenü

Tudomány

Fajok

Puzzle

Galéria

Extrák

  

Chat

Tilos a káromkodás, más, vagy eme oldal becsmérlése, mások kigúnyolása, és a hirdetés. A chatet kizárólag kérdezésre és beszélgetésre lehet használni!

 


 

Gyorslinkek

 

   

 

Honlapinfók

 

Tulajdonos, szerkesztő, dizájn: Shapira

E-mail: [x]Szerkesztés

URL: [x]

Tárhely: G-portál

Böngésző: Internet Explorer

Felbontás: 1024x768 képpont

Indulás: 2006. augusztus 11.

Regisztrált felhasználók: 152

Eddigi legforgalmasabb nap látogatottsága: 446

 

Partnerek

 

Linkcserék:

x x x x

x x x x

x x x x

x x x x

x x x x

 

9/20 (11 üres)

 

Buttoncserék:

GDPortal

avataricona51f6.png

arda16fc.pngmyfrodobuttonf5e72.png
 10/10 (betelt)

 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha